Incidenten Limburg-Noord

17/03/2019 Persoon te water in Heel.

Duikers in Heel in problemen.

Heel 17 maart 2019 - Vanmorgen kregen de hulpdiensten een melding dat duikers in problemen zouden zijn in Heel aan de Boschmolenweg. Eén persoon is voor onderzoek naar het ziekenhuis meegegaan.

Twee duikers waren in de Boschmolenplas aan het duiken toen er één onwel werd. Hierop zijn ze naar de wateroppervlakte gestegen en hebben besloten zich aan een ponton vast te klemmen tot er hulp kwam. De duikers werden vervolgens door een roeibootje uit het water gehaald. De brandweer is met een brandweerboot hulp gaan verlenen aan de roeiboot omdat deze moeilijk tegen de wind in, aan de oever kon komen. Aan de oever aangekomen zijn beide duikers onderzocht op letsel en de persoon die onwel was geworden is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt maar al snel bleek dat o.a. de duikers van de brandweer terug naar de kazerne konden gaan. 11-3-2019 Brand boerderij Zandberg Helden.

Helden - In het begin van de avond is er brand geweest in een boederij op de Zandberg. De bewoners zijn ongedeerd. De brand heeft diverse materialen in de loods beschadigd. 

Vanavond om ongeveer 18.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand op de Zandberg in Helden. Het betrof een boederij met inpandige loods. In de loods bevonden zich diverse landbouwvoertuigen, materialen en gereedschappen. De brand was uitslaand met flinke rookontwikkeling. Hierdoor is opgeschaald naar middelbrand en later naar grote brand. De brand was snel onder controle en het sein brandmeester werd naar ongeveer een half uur gegeven.

De brand heeft diverse gereedschappen en materialen beschadigd. De inpandige loods heeft brand-, rook- en waterschade opgelopen. Het woonhuis heeft tijdens de brand geen schade opgelopen. De bewoners zijn bij de buren opgevangen en kunnen terug naar hun woning. De oorzaak van de brand is niet bekend.04/03/2019

Venlo - Pannetje op fornuis zorgt voor rookontwikkeling

Een pannetje op het fornuis heeft vanmiddag flinke rookontwikkeling veroorzaakt in een appartementencomplex aan de Ruijsstraat in Venlo-Blerick. De rookontwikkeling was dusdanig groot dat de rook op de gang van het appartementencomplex zichtbaar was en hiervoor de brandweer werd opgeroepen. 

Om 18.15 uur werd de brandweer opgeroepen voor een melding van flinke rookontwikkeling in de gang van een appartementencomplex aan de Ruijsstraat. Gezien het feit dat het ging om een appartementencomplex waarin ouderen woonden is door de meldkamer brandweer voorzichtshalve opgeschaald naar "middelbrand". Hierdoor werd ook een 2e blusvoertuig opgeroepen. Uit voorzorg kwam tevens een ambulance ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer trof men in een van de woningen een pannetje aan op het fornuis dat de rookntwikkeling veroorzaakte. De brandweer kon dit snel veilig stellen. Er werd direct gestart met het rookvrij maken van de gang en hierdoor konden de bewoners van de 6 appartementen al snel terug naar hun eigen woning. Er raakte niemand gewond.​04/03/2019 Keukenbrand

04-03-2019, Roermond, keukenbrand Willem van Criepstraat, geen gewonden.

Rond 18.15 uur is er een keukenbrand ontstaan in een woning aan de Willem van Criepstaat. In eerste instantie zouden de bewoners zich nog in de woning bevinden. Dit was aanleiding voor de meldkamer om op te schalen naar middelbrand. Bij het ter plaatse komen van het eerste blusvoertuig bleek iedereen veilig uit de woning te zijn. Het tweede gealarmeerde blusvoertuig werd al vrij snel geannuleerd.

Het betrof een klein keukenbrandje en men was snel brandmeester. Salvage is ingeseind om de zaken samen met de bewoners verder af te handelen. ​Tweets veiligheidsregio

Oefening nooddrinkwater in Belfeld geslaagd

Oefening nooddrinkwater in Belfeld geslaagd

Oefening nooddrinkwater in Belfeld geslaagd

Vandaag werd op het Oranjeplein in Belfeld een nooddrinkwateroefening gehouden door Veiligheidsregio Limburg-Noord, Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) en gemeente Venlo. Ruim 80 basisschoolleerlingen en enkele tientallen inwoners kwamen kijken bij de oefening en nooddrinkwater halen.

In deze oefening werd de situatie nagebootst dat er na een incident meer dan 24 uur geen drinkwater beschikbaar zou zijn in Belfeld. De oefening begon met een alarmering vanuit team Bevolkingszorg van de Veiligheidsregio Limburg-Noord naar WML en gemeente Venlo. Zij kwamen meteen in actie en zorgden ervoor dat het proces van levering van nooddrinkwater werd gestart en de locatie (Oranjeplein) gereed werd gemaakt. Edwin Hendriks, WML: “Na de alarmering heeft een tankwagen het nooddrinkwater opgehaald bij de drukvermeerderingsinstallatie in Beesel en vervoerd naar het uitdeelpunt op het Oranjeplein in Belfeld. Hier werd de al geplaatste waterzak gevuld met 15.000 liter water en werd het tappunt aangesloten”. Medewerkers van de gemeente Venlo hadden het plein afgezet en stonden klaar om het nooddrinkwater uit te delen.

Leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool Kom.Mijn kwamen naar het Oranjeplein en kregen uitleg over de opgebouwde drinkwaterinstallatie en wat er gebeurt als er geen water meer uit de kraan komt. Daarna mochten ze zelf nooddrinkwater tappen in uitvouwbare jerrycans. Van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) kregen de kinderen informatie over het belang water drinken in plaats van frisdrank.

WML, gemeente Venlo en Veiligheidsregio Limburg-Noord kijken terug op een geslaagde oefening. “Alle taken waren goed op elkaar afgestemd, de nooddrinkwatervoorziening was snel ingericht en de uitgifte van het water werkte zoals gepland,” aldus Anouk Schallenberg van de Veiligheidsregio. Edwin Vaassen van de gemeente Venlo is blij met de betrokkenheid van de inwoners van Belfeld: “We danken alle leerlingen en omwonenden die hebben meegedaan aan de oefening vandaag”.