Incidenten Limburg-Noord

02/08/2019: Roermond, buitenbrand veld.

Roermond:   Even na 13.15uur is er brand uitgebroken in een veld aan de Maalbroek/Spik in Roermond. Volgens de melder zou het gaan om 3000-4000m2 wat in brand zou staan. De bewoner heeft nog getracht met een tuinslang te blussen, maar dat was onbegonnen werk gezien de omvang van de brand.

Bij aankomst brandweer bleek een stuk van ongeveer 1500m2 in de brand te staan. Daar de brandweer met voldoende materieel ter plaatse was, was de brand snel geblust. De oorzaak van de brand was het afbranden van onkruid. De aangrenzende bebouwing heeft geen gevaar gelopen. Ook hebben zich er geen persoonlijke ongelukken voor gedaan. Brand werd bestreden met 2 blusvoertuigen, 1 waterwagen, 1 schuimblusvoertuig en het Snelle Interventie Voertuig (SIV).​29/07/2019 : Brand garage/schuur Beesel

Beesel: Rond kwart over tien vanmorgen is er brand uitgebroken in een garage/schuur aan de Vossenberg in Beesel. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, wel ging de brand in de beginsituatie gepaard met flinke rookontwikkeling. Deze trok over de woonwijk. Bewoners advies gekregen om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De brand is beperkt gebreken tot de garage en de aanbouw/schuur. Wel zijn er nog twee gasflessen uit de brand gehaald voordat deze gevaar konden opleveren. In het beginstadium van de brand kwam veel rook vrij, die laag over de woonwijk trok. Echter vrij snel werd dit minder.  Rond 10.50uur is brandmeester gegeven en is men begonnen met nablussen. Over de oorzaak is nog niets bekend. Salvage is in kennis gesteld en zal samen met de bewoners en verzekering de zaken verder afhandelen.

Bij de brand zijn ingezet twee blusvoertuigen, een hoogwerker en het Snelle Interventievoertuig.​Tweets veiligheidsregio

Elektriciteit

Het beschikken over elektriciteit is de normaalste zaak van de wereld. Toch kan stroom voor lange en korte tijd uitvallen, bijvoorbeeld door werkzaamheden, overbelasting van het netwerk of extreem weer. In de meeste gevallen blijft de uitval beperkt tot een vrij klein gebied, maar soms kan de uitval een groot gebied treffen.

Hoe bereid ik me voor?

  • Leg een noodpakket aan. Naast de basisvoorbereidingen, kun je eventueel een noodaggregaat aanschaffen. Bijvoorbeeld wanneer je afhankelijk bent van elektriciteit voor gezondheid, huishouden of bedrijf.

Wat kan ik doen tijdens elektriciteits-uitval?

  • Heb je nog internet op je telefoon of tablet? Blijf verbonden met de huldiensten via internet.
  • Bel niet onnodig 112 om overbelasting van het net te voorkomen. Bel 112 alleen bij acuut gevaar.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten. Dit voorkomt schade aan apparaten en overbelasting op het moment dat uitval is verholpen.