Incidenten Limburg-Noord

26/09/2019 Lekkage brandstof Varo Roermond.

​Lekkage van Ethanol bij tankoverslagbedrijf Roermond.

Roermond 26 september 2019 - Om half één vanmiddag is er een lekkage van ethanol ontstaan bij tankoverslagbedrijf Varo. Er is niemand gewond geraakt. De lekkage is meteen opgevangen in een intern riool.

Circa 3000 liter ethanol is uit de tank gelopen en opgevangen. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. Tijdens het testen is geconstateerd dat er ethanol lekte door een afsluiter die open stond. Meteen is de afsluiter dicht gedraaid en noodbediening geactiveerd. Verdere lekkage was hiermee verholpen. In de komende uren zal het riool worden leeg gepompt en worden gespoeld met water. Het bedrijf kan dan de normale werkzaamheden hervatten.
Tweets veiligheidsregio

Elektriciteit

Het beschikken over elektriciteit is de normaalste zaak van de wereld. Toch kan stroom voor lange en korte tijd uitvallen, bijvoorbeeld door werkzaamheden, overbelasting van het netwerk of extreem weer. In de meeste gevallen blijft de uitval beperkt tot een vrij klein gebied, maar soms kan de uitval een groot gebied treffen.

Hoe bereid ik me voor?

  • Leg een noodpakket aan. Naast de basisvoorbereidingen, kun je eventueel een noodaggregaat aanschaffen. Bijvoorbeeld wanneer je afhankelijk bent van elektriciteit voor gezondheid, huishouden of bedrijf.

Wat kan ik doen tijdens elektriciteits-uitval?

  • Heb je nog internet op je telefoon of tablet? Blijf verbonden met de huldiensten via internet.
  • Bel niet onnodig 112 om overbelasting van het net te voorkomen. Bel 112 alleen bij acuut gevaar.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten. Dit voorkomt schade aan apparaten en overbelasting op het moment dat uitval is verholpen.