Incidenten Limburg-Noord

17/03/2019 Persoon te water in Heel.

Duikers in Heel in problemen.

Heel 17 maart 2019 - Vanmorgen kregen de hulpdiensten een melding dat duikers in problemen zouden zijn in Heel aan de Boschmolenweg. Eén persoon is voor onderzoek naar het ziekenhuis meegegaan.

Twee duikers waren in de Boschmolenplas aan het duiken toen er één onwel werd. Hierop zijn ze naar de wateroppervlakte gestegen en hebben besloten zich aan een ponton vast te klemmen tot er hulp kwam. De duikers werden vervolgens door een roeibootje uit het water gehaald. De brandweer is met een brandweerboot hulp gaan verlenen aan de roeiboot omdat deze moeilijk tegen de wind in, aan de oever kon komen. Aan de oever aangekomen zijn beide duikers onderzocht op letsel en de persoon die onwel was geworden is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt maar al snel bleek dat o.a. de duikers van de brandweer terug naar de kazerne konden gaan. 11-3-2019 Brand boerderij Zandberg Helden.

Helden - In het begin van de avond is er brand geweest in een boederij op de Zandberg. De bewoners zijn ongedeerd. De brand heeft diverse materialen in de loods beschadigd. 

Vanavond om ongeveer 18.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand op de Zandberg in Helden. Het betrof een boederij met inpandige loods. In de loods bevonden zich diverse landbouwvoertuigen, materialen en gereedschappen. De brand was uitslaand met flinke rookontwikkeling. Hierdoor is opgeschaald naar middelbrand en later naar grote brand. De brand was snel onder controle en het sein brandmeester werd naar ongeveer een half uur gegeven.

De brand heeft diverse gereedschappen en materialen beschadigd. De inpandige loods heeft brand-, rook- en waterschade opgelopen. Het woonhuis heeft tijdens de brand geen schade opgelopen. De bewoners zijn bij de buren opgevangen en kunnen terug naar hun woning. De oorzaak van de brand is niet bekend.04/03/2019

Venlo - Pannetje op fornuis zorgt voor rookontwikkeling

Een pannetje op het fornuis heeft vanmiddag flinke rookontwikkeling veroorzaakt in een appartementencomplex aan de Ruijsstraat in Venlo-Blerick. De rookontwikkeling was dusdanig groot dat de rook op de gang van het appartementencomplex zichtbaar was en hiervoor de brandweer werd opgeroepen. 

Om 18.15 uur werd de brandweer opgeroepen voor een melding van flinke rookontwikkeling in de gang van een appartementencomplex aan de Ruijsstraat. Gezien het feit dat het ging om een appartementencomplex waarin ouderen woonden is door de meldkamer brandweer voorzichtshalve opgeschaald naar "middelbrand". Hierdoor werd ook een 2e blusvoertuig opgeroepen. Uit voorzorg kwam tevens een ambulance ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer trof men in een van de woningen een pannetje aan op het fornuis dat de rookntwikkeling veroorzaakte. De brandweer kon dit snel veilig stellen. Er werd direct gestart met het rookvrij maken van de gang en hierdoor konden de bewoners van de 6 appartementen al snel terug naar hun eigen woning. Er raakte niemand gewond.​04/03/2019 Keukenbrand

04-03-2019, Roermond, keukenbrand Willem van Criepstraat, geen gewonden.

Rond 18.15 uur is er een keukenbrand ontstaan in een woning aan de Willem van Criepstaat. In eerste instantie zouden de bewoners zich nog in de woning bevinden. Dit was aanleiding voor de meldkamer om op te schalen naar middelbrand. Bij het ter plaatse komen van het eerste blusvoertuig bleek iedereen veilig uit de woning te zijn. Het tweede gealarmeerde blusvoertuig werd al vrij snel geannuleerd.

Het betrof een klein keukenbrandje en men was snel brandmeester. Salvage is ingeseind om de zaken samen met de bewoners verder af te handelen. ​Tweets veiligheidsregio

Gas

Door een storing in het netwerk kan de gastoevoer verstoord raken. Hierdoor kan de verwarming uitvallen of kun je niet meer koken. Wanneer de druk van het gasnet volledig is weggevallen, kan het uit veiligheidsoverwegingen vele uren duren voordat het gastransport weer wordt hervat.

Hoe bereid ik me voor?

Naast de basisvoorbereidingen treffen, kan je ter voorbereiding op uitval van gas een aantal extra dingen doen:

  • Zorg dat je weet waar de gashoofdkraan zich bevindt en hoe je hem kunt afsluiten.
  • Zorg dat je weet welke apparaten in je huis gas gebruiken en hoe je ze af kunt sluiten.
  • Vul je noodpakket eventueel aan met een elektrische kookplaat en een elektrische of petroleumkachel.

Wat kan ik doen tijdens gas-uitval

  • Blijf verbonden met de overheid.
  • Bel niet onnodig 112 om overbelasting van het net te voorkomen. Bel 112 alleen bij acuut gevaar.
  • Gebruik eventueel een elektrische kookplaat en een kachel.