Incidenten Limburg-Noord

07/11/2018 Grote brand MPR Truckparts.

Maasbree - Vanacht is een loods en een vrachtwagen bij het bedrijf MPR Truckparts aan de Hulsingbroek door brand verwoest. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De brandweer werd even voor middernacht gealarmeerd voor een brand op de Hulsingbroek. Bij het ter plaatse komen van de eerste tankautospuit bleken de vlammen al uit het dak van de loods te komen en is opgeschaald naar grote brand. De brandweer heeft in eerste instantie ingezet op het koelen van een aantal gascilinders die door de vlammen werden aangestraald. De brand werd bestreden door vier tankautospuiten en een hoogwerker. De brand was vrij snel onder controle. De nabij gelegen woning is niet in gevaar geweest.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De loods van ongeveer 120 vierkante meter en een vrachtwagen zijn door de brand verwoest. De oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend. Het team brandonderzoek van de brandweer Limburg-Noord gaat de brand onderzoeken.02/11/2018 Vrachtauto's in brand

SUSTEREN - vrijdag 2 november omstreeks 19.30 uur, is de brandweer gewaarschuwd voor een melding van meerdere vrachtauto's in brand, aan de Baakhoverweg. Er is veel rook vrijgekomen en op 1500 meter van de brand zijn kunststofdeeltjes neergeslagen; ze zijn niet schadelijk voor de volksgezondheid. Er zijn geen gewonden. Politie stelt geen onderzoek in.
Diverse voorbijgangers hebben de brand gemeld.

Bij aankomst van de brandweer staat een autotrailer met 8 personenauto's in lichterlaaie. Terwijl de brandweerlieden proberen een achttal dichtbij staande vrachtauto's te beschermen, ontploft een koelwagen in de directe nabijheid. Een zogenaamde autotrailer met daarop nog 2 vrachtwagens met open bakken, vliegen daarop ook in brand.

Bij de brand komt veel rook vrij. In de rook worden kunststofdeeltjes meegevoerd die op ongeveer 1500 meter van de brand terechtkomen, richting Dieteren.
Deze deeltjes zijn niet schadelijk; kom je ze tegen op kleding, schoeisel of op gewassen in tuin, spoel deze dan af met leidingwater.

Voor de brandbestrijding zijn 4 blusvoertuigen, en enkele waterwagens ingezet. De reden hiervoor is dat het bedrijf in het buitengebied van Susteren ligt, en buiten de "bebouwde kom" is de bluswatervoorziening minder talrijk aanwezig.

Het sein "brand meester" is om 20.45 uur gegeven. De brandweer is nog enkele uren bezig met nablussen. De brand die begonnen is in de autotrailer, geeft geen aanwijzingen voor de politie om een nader onderzoek in te stellen.
Het team brandonderzoek van de brandweer zal wel onderzoek doen naar de "ontploffing" van de vrachtauto. Een mogelijke oorzaak hiervoor kan zijn dat onverbrande rookgassen in het laadgedeelte zijn gekomen en ontstoken zijn door het vuur.31/10/2018 handgranaat Kanaalweg Mook

MOOK,  woensdag 31 oktober 2018 - Tijdens graafwerkzaamheden aan de Kanaalweg in Mook is vanochtend een klein fosforhoudend explosief ontdekt. Er zijn geen gewonden gevallen.

De kraanmachinist ontdekte vanochtend een fosforhoudend explosief. Om te voorkomen dat er fosfor zou vrijkomen, heeft hij deze meteen volledig afgedekt met zand en vervolgens de hulpdiensten gealarmeerd.  Hierop zijn een blusvoertuig van Mook en een Snel Interventievoertuig van Gennep, en de ambulance ter plaatse gekomen.

De politie heeft de omgeving afgezet en de bewoners aan de Kanaalweg gewaarschuwd dat ze in hun woning moesten blijven totdat het explosief was verwijderd. Er heeft geen ontruiming plaatsgevonden.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft het explosief, een oude handgranaat, naar een springlocatie gebracht. Een springlocatie is een door de gemeente aangewezen locatie waar explosieven veilig en gecontroleerd kunnen worden opgeruimd.

Rond 13:00 uur was de situatie aan de Kanaalweg weer veilig. Er is tijdens dit incident niemand gewond geraakt.


.26/10/2018 Lekkage bij bedrijf op Fresh Park Venlo

Lekkage bij bedrijf op Fresh Park Venlo

Venlo - Bij een bedrijf op Fresh Park aan de Venrayseweg is vrijdagavond rond 19.30 uur een CO2 lekkage geweest. In eerste instantie werd gedacht dat het om een amoniaklekkage ging. De lekkage ontstond in een machinekamer. Een klein aantal personen heeft daarop de ruimte verlaten en alarm geslagen. Er is niemand gewond geraakt.

Na onderzoek door de brandweer en de adviseur Gevaarlijke Stoffen bleek dat het niet om amoniak ging maar om CO2 die voor de koeling zorgt. Deze lekkage heeft verder geen gevaar gevormd. Nadat de toevoer van CO2 afgesloten was konden er afsluitdeksels geplaatst worden. Om 20.30 uur werd het pand weer vrijgegeven en kon het personeel weer aan het werk.​Tweets veiligheidsregio

Gas

Door een storing in het netwerk kan de gastoevoer verstoord raken. Hierdoor kan de verwarming uitvallen of kun je niet meer koken. Wanneer de druk van het gasnet volledig is weggevallen, kan het uit veiligheidsoverwegingen vele uren duren voordat het gastransport weer wordt hervat.

Hoe bereid ik me voor?

Naast de basisvoorbereidingen treffen, kan je ter voorbereiding op uitval van gas een aantal extra dingen doen:

  • Zorg dat je weet waar de gashoofdkraan zich bevindt en hoe je hem kunt afsluiten.
  • Zorg dat je weet welke apparaten in je huis gas gebruiken en hoe je ze af kunt sluiten.
  • Vul je noodpakket eventueel aan met een elektrische kookplaat en een elektrische of petroleumkachel.

Wat kan ik doen tijdens gas-uitval

  • Blijf verbonden met de overheid.
  • Bel niet onnodig 112 om overbelasting van het net te voorkomen. Bel 112 alleen bij acuut gevaar.
  • Gebruik eventueel een elektrische kookplaat en een kachel.